Studeerde in 1992 af in de Traditionele Chinese Geneeskunst en heeft sedert die tijd een schat aan ervaring opgedaan in het behandelen van veel verschillende aandoeningen.


Neus verkoudheid

Vraag: In de herfst en winter heb ik regelmatig last van een loopneus. Is dit te behandelen met acupunctuur? Zo ja, hoe gaat dit in zijn werk?

Rhinitis, ofwel neusverkoudheid, is uitstekend met acupunctuur te behandelen. De therapie is erop gericht de weerstand te verhogen en de ontsteking te verminderen. Als er sprake is van problemen met de hoofdholtes stimuleert de acupuncturist het acupunctuurpunt Dikke darm 20. Om de weerstand te verhogen en de longen te versterken, stimuleert hij de punten Blaas 12 en 13. De behandeling werkt over het algemeen zeer effectief, zeker wanneer de acupuncturist de blaaspunten op de rug extra stimuleert met een zwakstroom.

Preventie
Wat veel mensen niet weten is dat de Traditionele Chinese Geneeskunst van origine een preventieve geneeskunst is. In het oude China kregen de artsen betaald, zólang de mensen gezond bleven; bij ziekte stopte de betaling. Binnen de Traditionele Chinese Geneeskunst zijn dan ook heel veel preventieve behandelmogelijkheden ontwikkeld, voor uiteenlopende aandoeningen. Zo ook voor Rhinitis.

Weerstand
Een bekend voorbeeld van een veelvoorkomende preventieve behandeling is die van hooikoorts. Bij neusverkoudheid geldt hetzelfde principe. Wanneer gedurende een aantal jaren dezelfde klachten optreden rond dezelfde periode, is het verstandig om voor die tijd al enkele behandelingen te hebben ondergaan. Per saldo bouwt het lichaam de weerstand tegen een ziekte tenslotte beter op in een gezonde periode. Na een preventieve behandeling herstelt het lichaam eerder wanneer de voorziene klachten optreden. U zult zien dat uw klachten een stuk minder heftig zijn, of zelfs helemaal wegblijven.

  terug naar a tot z   |  naar boven
Vind uw aandoening

A tot Z
Hoofdpijn
Zwangerschap
Kinderen
Sport

Vind uw aandoening A tot Z