Studeerde in 1992 af in de Traditionele Chinese Geneeskunst en heeft sedert die tijd een schat aan ervaring opgedaan in het behandelen van veel verschillende aandoeningen.


Misselijk? Daar is een kruid tegen opgewassen!

“Mag ik misschien op uw plek zitten? Ik kan namelijk niet tegen achteruit reizen.” Een vraag die veel mensen met reisziekte zullen herkennen. Vooral wanneer je afhankelijk bent van het openbaar vervoer of de auto is reisziekte een vervelende kwaal. Iedereen weet wat het is om ‘niet lekker’ of misselijk te zijn. Toch wordt de één al onpasselijk bij het zien van bloed of een operatie, terwijl een ander er vol bewondering naar kan kijken. Een duidelijke verklaring is daar niet voor te geven. Wel is de kans op misselijkheid groter als je bijvoorbeeld ziek bent, bedorven voedsel eet of zwanger bent. Vooral in de eerste maanden van zwangerschap is het lichaam in de war. Het slikken van medicijnen kan gevaarlijk zijn en is in dat geval zeker niet aan te raden. De Traditionele Chinese Geneeskunst (TCG) biedt in deze situaties hulp in de vorm van kruiden.

De zwangerschap zet het huishouden van de vrouw totaal ondersteboven. Overmatige energie, hitte, kou, Yin en Yang; allemaal factoren die de stemming van het lichaam beïnvloeden. Het is dus niet zo verwonderlijk dat de oorzaak van de misselijkheid moeilijk te bepalen is. Een TCG-therapeut stelt daarom een individuele diagnose om de aanleiding te achterhalen en kiest vervolgens de meest effectieve kruiden.

Harmoniserende kruidenformules
Niet alleen misselijkheid, ook een totale disharmonie van maag, lever en galblaas speelt tijdens de zwangerschap dikwijls op. Kenmerken van deze ontregeling in het lichaam zijn een vol gevoel in maag en zijde, braakneigingen en brandend maagzuur. Tegelijkertijd spelen ook emoties hoog op, waardoor de aankomende moeder prikkelbaar is. De harmoniserende kruidenformule ‘Minor Bupleurum Decoction’ biedt voor deze kwalen uitkomst. De verwerkte wortelsoort Bupleurum verzacht de energiehuishouding en brengt lichaam en geest in balans. Als er naast de bovengenoemde klachten ook een brandende obstipatie of diarree optreedt, is ‘Major Bupleurum Decoction’ een eerder aangewezen formule.

Reisziekte
Bij reisziekte schrijft de TCG-therapeut vaak dezelfde kruiden voor. Dit zijn de zogenaamde patent medicine ‘Khang Ning Wan’ en ‘Pill Curing’. Deze kruiden gebruiken de Chinezen al eeuwen met zichtbaar resultaat. Ze zijn vriendelijk in gebruik en werken binnen dertig minuten. Ieder lichaam reageert verschillend op de kruiden tegen misselijkheid. De TCG-behandelaar is de deskundige op dit gebied. Voor een effectief resultaat is daarom altijd een persoonlijke diagnose aan te raden.

  terug naar a tot z   |  naar boven
Vind uw aandoening

A tot Z
Hoofdpijn
Zwangerschap
Kinderen
Sport

Vind uw aandoening A tot Z